FILMHUSENE
BUDGET: 40 MIO.
AFLEVERING: PRIMO 2019
BUDGET: 40 MIO.
AFLEVERING: PRIMO 2019
TAASINGE ELEMENTER
5.675 m2
FACADE & TAG
7,7 mio.
Filmhusene er omgivet af enestående fredet natur med en rig historie.
Al bebyggelse er svanemærket, hvilket betyder, at der er taget hensyn til miljøet under hele processen fra produktion til bortskaffelse. Derfor er der blandt andet anvendt træelementer til tag og facade, samt genanvendelige teglspån som regnskærm. Træelementerne, der er anvendt til tag og facade 1. etape, har vi hos Taasinge Elementer haft fornøjelsen af at levere.
Omdrejningspunktet for Filmhusene har været at genspejle omgivelserne igennem materialevalg, og ved at trække den omkringliggende natur ind i gårdrummene. Filmhusene ligger nemlig i flot landskab, med skrående terræn omkranset af overdrev, skov og slette.
Der er fire forskellige boligtyper på henholdsvis to og tre etager, der rangerer fra 100m2 og op til 152 m2. Alle boligerne er indrettet med et gennemlyst stueplan, et spisekøkken, et gæstetoilet med vaskesøjle, et badeværelse og en lys opholdsstue.
Hver klynge får deres egen identitet i forhold til den landskabelige kontekst de ligger ud til, der kommer til udtryk igennem beplantningen i de forskellige områder.
Hans fokus lå på at tænke helhed og bæredygtighed omkring hele projektet.
Bæredygtigheden i byggeriet er manifesteret igennem brugen af træelementer som bagmur og tag i stedet for de traditionelle betonelementer. Man har tilmed anvendt genanvendelige tegl på facaderne, der mindsker materialeforbruget markant i forhold til traditionelle mursten. Alle disse tiltag har været medvirkende til, at Filmhusene har opnået en svanemærkning.
Søren indtænkte helheden ved at skabe en rød tråd og samhørighed mellem bebyggelsens praktiske, moderne og æstetiske udtrykt, samt områdets historie, bebyggelsens beboere og landskabet.
Det vigtigste i den kontekst har været at skabe grundlag for menneskelig trivsel. Det kommer bl.a. til udtryk igennem de små gårdmiljøer, der danner grundlag for spontane, sociale sammenkomster mellem naboerne, dog med afsides kroge til privatliv og plads til naturen.
Dette igennem materialevalg og ved at trække den omkringliggende natur med ind i gårdrummene.
Landskabsarkitekten bag Filmhusene, Line Vestergaard fra JUUL | FROST Arkitekter, har arbejdet på at trække naturen helt ind til bebyggelsen, hvilket er med til at give fornemmelse af at bo helt tæt på naturen. Hver klynge får deres egen identitet i forhold til den landskabelige kontekst de ligger ud til. Det kommer især til udtryk igennem beplantningen i de forskellige områder.
Overordnet set, er der tænkt i helheder omkring bebyggelse, landskabet og social kontekst.
“Det der er vigtigt for mig som arkitekt er at tage udgangspunkt i menneskets trivsel. Det, at vi har det godt – sundhed, mentalt og fysisk. Men også at vi tænker helheder fremfor detaljer. Og så selvfølgelig at vi tænker bæredygtigt. Ikke bare på materialets beskaffenhed, men på det store plan.”
Søren Askehave, Arkitekt og partner hos JUUL | FROST Arkitekter
Det handler ikke om, hvilke materialer der anvendes, men hvordan vi anvender materialerne. Den helhedstænkning er med til at sikre en mere bæredygtig fremtid i byggeriet. Derfor er Filmhusene et godt eksempel på, hvordan fremtidens byggeri kommer til at se ud.
Bjernemarksvej 54
DK-5700 Svendborg
Højbovej 1E
DK-8600 Silkeborg
Burskovvej 17
DK-9870 Sindal
Taasinge Elementer A/S – CVR nr. 33510691 – +45 62 22 54 55 – taasinge@taasinge.dk
© Copyright Taasinge Elementer 2024 – Privatlivspolitik